Header Baggrund

Saftige grillede svinekoteletter med marinade

Sådan laver du super saftige svinekoteletter i marinade med kun 30 minutters forberedelse og 10 minutter tilberedning på din gasgrill.

2020-04-15 | Kødretter

Den bedste måde at tilberede koteletter på er uden tvivl på en grill. Grillsmagen trænger virkeligt ind i kødet og ved korrekt temperatur undgår du at kødet bliver tørt.

Denne opskrift sikrer dig fire lækre svinekotelleter som du skal smide på gasgrillen og servere med en lækker salat, måske nogle kartofler.

Forberedelse 30 min. forberedelse
Tilberedning 10 min. tilberedning
Personer 4 pers.
Styks 4 stk.
Svinekotelleter 4 Stk.
Hvidløg 2 fed
Frisk Basilikum 0.25 Bundt
Citron 2 Spiseskefulde
Olivenolie 2 Spiseskefulde
Groft Salt 1 Teske
Sort Peber 0.5 Teske

Fremgangsmåde

  1. Find en skå frem og pres de to fed hvidløg med en hvidløgspresser.
  2. Hak frisk basilikum og tilsæt til hvidløgene.
  3. Tilføj citron og olivenolie samt salt og peber.
  4. Rør rundt indtil marinaden er ensartet og kan smøres på koteletterne. 
Lad koteletterne hvilke 15-30 minutter i marinaden inden.

  5. Forbered en medium varm grill dvs. termometeret i grillens låg skal vise mellem 125 og 175 grader.

  6. Rens grillristen. Er du erfaren grillmester kan du sprøjte noget olie på risten. Pas på du ikke forårsager stikflammer og brændskader.
  7. Smid svinekotelletterne på grillen over direkte varme. Dvs. over en af grillens brændere.
Grill dem 5-7 minutter på hver side indtil kernetemperaturen er 65 grader. Dit svinekød må ikke være undetilberedt.
  8. Lad koteletterne hvilke i 5 minutter inden de serveres.
Weber Genesis 2 E-310 Gasgrill
Vores anbefaling
Weber Genesis 2 E-310 Gasgrill

Prissammenligning på Weber Genesis 2 E-310 gasgrill velegnet til 4-6 pers og som understøtter det unikke Weber iGrill stegetermometer der kan måle temperatur i fire stykker kød på samme tid.

Icon Læs Mere Icon Icon Icon Icon Icon
Icon