Header Baggrund

Char-Broil’s TRU-infrarødt grillsystem

Normalt er infrarød energi kun noget en kulgrill drager nytte af. Med Char-Broils TRU-infrarød system kan din gasgrill give endnu saftigere kød, mere effektiv varmefordeling og mindre gasforbrug.

2020-04-12 | Tests af Gasgrill

En gasgrill er generelt meget sikker at anvende, dog kræver det at du følger enkelte procedure både før og efter grillning.

Tjeks du bør lave inden du starter med at grille

  1. Tjek at gasslangen som forbinder din gasbeholder med din grill er tæt. Gas er yderst brændfarligt og bør anvendes på en kontrolleret måde dvs. kun i ved korrekt tilslutning til din gasgrill. Tjek derfor altid at alle koblinger og slanger er tætte. Der må ikke forekomme nogle huller.

    Dette tjekkes bedst ved at lytte til slangen og lugte om gassen siver ud.

  2. På ældre gasgrille specielt er det vigtigt at tjekke om der siver gas ud af regulatorene. Du må aldrig bruge en gasgrill der ikke er 100% tæt, det kan resulterer i brand.

  3. Tjek at du har en brandslukker i nærheden I tilfælde af uheld. Har du valgt at købe en gasgrill med medfølgende vogn/bord kan du med fordel placere pulverslukkeren i dette skab ved siden af din gasflaske. En pulverslukket koster ikke alverden og kan rede liv.

Tjeks du skal lave efter brug af gasgrill

  1. Rengør din grillrist. Gør rengøring af din grillrist til en fast rutine efter endt grillning. Der er intet som at komme ud til en ren grill der bare er klar til at blive brugt. Hvis det gøres jævnligt dvs. efter brug ophober snavset sig ikke og det er nemmere at gøre rent.

  2. Vask grillbørster og grilltang af. Køb evt. noget udstyr som kan tåle at komme i opvaskemaskinen, så gør du det så nemt for dig selv som muligt.

Tjek dette hver 6. måned

Hver 6 måned eller inden din grillsæson går i gang bør du tjekke at brænderne på din grill er i god stand. Sammen med grillristen er brænderne typisk det mest robuste på din grill og er lavet af stål. Stål er meget slidstærkt og kan tåle uhyre høje temperature. Alligevel er det godt at tjekke med jævne mellemrum.

Har din grill flammetæmmere eller andre metalstykker placeret over brænderne kan disse med fordel afmonteres og rengøres. Dette gælder også hvis du har en grill med TRU-Infrarødt system som f.eks. Char-Broil’s grill.

Gør ovenstående tips til en god vane og du vil kunne holde grilllysten igang hele sæsonen. Ingen gider grille på en møgbeskidt grill.

Weber Genesis 2 E-310 Gasgrill
Vores anbefaling
Weber Genesis 2 E-310 Gasgrill

Prissammenligning på Weber Genesis 2 E-310 gasgrill velegnet til 4-6 pers og som understøtter det unikke Weber iGrill stegetermometer der kan måle temperatur i fire stykker kød på samme tid.

Icon Læs Mere Icon Icon Icon Icon Icon
Icon